Valg af ismaskine

Gelateria.dk sælger kun kvalitets- og anerkendte ismaskiner. Vi sælger kun ismaskiner med indbygget kompressor, fordi vi mener, at det det eneste der dur og dermed får du en god oplevelse når du laver is. Du kan lave is når det passer dig og du kan lave flere portioner efter hinanden.

Vi har således samlet et bredt udvalg af gode solide og gennemprøvede maskiner fra anerkendte producenter som Koenig, Delonghi, Nemox og Musso, der alle giver rigtig god valuta for pengene.

De modeller vi har i sortimentet spænder fra to gode budget maskiner op til de uovertrufne bedste ismaskiner til privat brug fra Musso.

  • Nemox spænder fra budgetudgaverne Grand og Chef 2200, henover klassikerne Gelaltissimo, Classic og Exclusive, til de mere avancerede Pro 1700, samt den fuldautomatiske maskine NST1.
    Alle Nemox maskiner har løs skål og alle skåle fra Nemox er i aluminium. Det er ikke godt at komme alminium skåle i opvaskeren. Topmodelen PRO 1700 kan også producere i den indbyggede skål.

  • Delonghi maskinerne har alle løs skål. Delonghi udmærker sig med, at skålen er i rustfri skål og kan således udmærket gå i opvaskeren.

  • Koenig er et tysk kvalitetsmærke som fremstiller gode ismaskiner, der er prisbillige ift. det de kan. Her er god "value for money". Koenig bruger også løse skåle i alminium.

  • Musso er i en kategori for sig. Musso er til "feinsmeckeren", der søger den bedste og mest optimale ismaskine til hjemmebrug.
    Musso maskinerne har KUN indbygget skål og har som de eneste rørevinge i rustfrit stål.
    Musso maskinerne er produceret i Italien og alle dele er italienske / europæiske.

Der er i alle tilfælde tale om god gennemprøvet teknik. Alle de nævnte maskiner som gelateria.dk sælger har indbygget kompressor og er det vigtigste for en ismaskine.

Løs skål eller indbygget skål?

Det er min klare opfattelse, at det er bedst at producere is i den indbyggede skål og dermed undgå en løs skål og det er der flere gode grunde til:

  • Bedre kuldeoverførsel
    Kompressoren producerer kulde som ledes rundt om den indbyggede skål. Da der ikke er et mellemrum og endnu en skål som kulden skal passere inden den når isen, så vil vi her få den bedste kuldeoverførsel.

  • Nemmere rengøring
    Hvis der kun er den indbyggede skål, så er der kun een skål der skal rengøres.

  • Ingen brug af kontaktvæske
  • Umiddelbart er fordelen ved at anvende en ekstra skål, at den er let at tage op med indhold, når isen er færdig, og kan bruges til at servere i, eller sætte i fryseren, - men er dette optimalt?
    I de fleste tilfælde vil man jo anrette isen på en tallerken, et fad eller i en isform, så derfor serverer man ikke direkte i den skål som der produceres i.
    Der er heller ikke noget låg til i de fleste tilfælde, og derfor kan skålen heller ikke bruges, når isen skal sættes i fryseren.

Kontaktvæske til den løse skål

Til en ismaskine med løs skål er det en god idé at bruge kontaktvæske. Nogle producenter - f. eks. Nemox skriver det direkte i manualen.

Som kontaktvæske kan anvendes enhver form for alcohol eller en kraftig saltopløsning, som ikke fryser.

Kontaktvæsken har 2 formål:

  • Lette kuldeoverførslen
    Ved at have en væske mellem den indbyggede og den løse skål kan kunden nemmere kommer over i den løse skål, da den ikke skal passere et lufttomt rum, som jo kan virke isolerende. Et lufttomt rum mellem de 2 skåle vil forlænge produktionstiden.

  • Mindske risikoen for at den løse skål fryser fast i den indbyggede skål
    Hvis der ikke er kontaktvæske er der en risiko for at der er fugt eller ismix og dermed er der en risiko for, at den løse skål fryser fast i den indbyggede skål. Der sker ikke noget ved det udover, at det gør tømning og rengøring lidt mere vanskelig.

Hvilken kontaktvæske er bedst?

Som nævnt tidligere, så kan kontaktvæsken være alcohold eller en stærk saltopløsning, - men hvad er bedst?
Når man tager den indbyggede skål op efter endt produktion er der jo en risico for, at noget af kontaktvæsken kommer i forbindelse med isen!!!
Derfor anbefaler jeg, at du bruger noget af det sprut (rom, snaps, gin, whisky osv.) som du har stående som kontaktvæske. Skulle du være uheldig, at denne kontaktvæske kommer i forbindelse med isen, så er det jo ikke en ulykke. De fleste is, kan godt tåle lidt sprut uden at de bliver dårligere. Derimod vil det være problematisk, hvis det er en stærk saltopløsning som der kommer i kontakt med isen. Salt i is er godt i nogle tilfælde, men det skal være kontrolleret.
Så når du skal bruge kontaktvæske, så kik i sprutskabet :-)

Så anbefalingen herfra er, at bruge den indbyggede skål fremfor en løs skål. Har du kun en løs skål, så brugt sprut som kontaktvæske.

Michael Bæk Simonsen
Indehaver og Ismester

Tilbage til ismaskiner


Accept

For at give dig den bedste brugeroplevelse, bruge gelateria.dk cookies