Ingen varer
Published :
2015-08-16 20:26:05
Categories :
Opskrifter på Fløde is
Virkelig lækker og fløjlsblød vaniljeis med hjemmelavet hård nougat, der giver den cremede is et knasende og sødt modspil.
Ingredienser:
Vaniljeis:
1 vaniljestang
100 g sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
2,5 dl piskefløde
2,5 dl sødmælk
Nougat:
150 g sukker
50 g hasselnødder
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en kniv. Mål sukkeret af, og brug noget af det til at skille vaniljekornene fra hinanden. Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en luftig masse.
Pisk fløden i æggemassen.
Varm mælken op i en gryde, men uden, at det koger. Hæld forsigtigt den varme mælk i æggemassen under konstant piskning.
Kom det hele tilbage i gryden, og varm det op, men igen uden, at det kommer i kog. Blandingen skal tykne en lille smule.
Stil blandingen på køl i køleskabet – den skal køle af før den kommes i ismaskinen.
Gør nougaten klar imens. Kom sukkeret på en pande ved middel til høj varme, og lad det smelte og blive gyldent. Undgå at røre for meget i det, da det så vil klumpe. Hak hasselnødderne fint, kom dem i det smeltede sukker, og rør det godt sammen. Tag nougaten af panden, og læg det til afkøling på et stykke bagepapir.
Når nougaten er kølet af og størknet, hakkes den fint og stilles til side.
Kom isblandingen i ismaskinen, når den er helt afkølet. Lad den køre i 40-45 minutter, indtil den har samme konsistens som softice. Kom så nougaten i, og lad ismaskinen køre i yderligere 10 minutter. Kom isen i en bøtte, og sæt den i fryseren eller spis den med det samme.
Find flere lækre is opskrifter på WebOpskrifter.dk
Hvis du ikke allerede har en god ismaskine, så har Gelateria.dk et stort udvalg af de bedste ismaskiner. En god ismaskine gør en enorm forskel for resultatet, så hvis du elsker is er det et must.
Info